Nigeria Airforce Current Affairs Past Questions and Answers (NAF Test/Exam)

Nigeria Airforce Current Affairs Past Questions and Answers (NAF Test/Exam)

NAF QUESTIONS - In this article, we provided Nigerian air force interview questions, nigerian air force current affairs, Nigerian army DSSC past questions and answers, nigerian navy dssc exam questions sample.


Also we have; Nigerian army past question and answer, nigerian navy aptitude test past questions and answers pdf, free aptitude test questions and answers pdf download and naf past question PDF.

Presently, these are some Current Affairs past Question and Answer about Nigeria Airforce exams for students who applied for NAF recruitment 2017/2018/2019.


Current Affairs: Nigerian Air Force (NAF) Past Questions and Answers

1) When was Nigeria airforce(NAF) established?

ANSWER: 18 April 1964


2) What are the objective of Nigeria airforce?

ANSWER: The Nigeria airforce shall be charged with the defence of the federal Republic by air, and to give effect thereto, the personnel shall be trained in such duties as in the air as well as on the ground.





3). What are the notable achievement of Nigeria airforce?

ANSWER:

  • Early Development (1961-1967)
  • The Nigeria Civil war: the successful delivery of effective airpower in the Nigeria civil war.
  • Liberation war in Southern Africa
  • Peace support operation
  • Mission in aid to Civil Authority
  • Training: Naf has establish various school in different specialties giving it a capacity to meet about 95% of its training requirement
  • Establishment of air force institute of Technology
  • The civil war period (1967-1970)
  • The post civil years(1970-1980)
  • The era of consolidation(1980-1990)
  • 1990 to 2000


4) Which of the following is the chief of Air Staff? 
ANSWER: Air Vice Marshal Sadique Abubakar



5) Who is the present Chief of Defence Staff? 

ANSWER: Major Gen. Abayomi Gabriel Olonisakin


6). What is the full meaning of NDA?

ASWER: Nigeria Defence Academy 


7). What is the full Meaning of NAF?

ANSWER: Nigeria Airforce 


8). Who is the current Senate president of Nigeria?

ANSWER: Sen. Bukola Saraki



9). When did Nigeria got her independeence?

ASWER: 1 october 1960 


10). When did Nigeria become a Republic?

ANSWER: 1 october 1963



11). what year did Nigeria civil way started and ended?

ANSWER: Started 1967 and ended 15th jan. 1970


12). who was the first Executive president of the Federal Republic of Nigeria?

ANSWER: Alh. Shehu Shagari


13) Which year was Nigeria flag designed and who designed it ?

ASWER: Nigeria flag was designed by Mr. Taiwo Akinkumi in 1959 


NSCDC - Nigeria Security and Civil Defense Corps | www.nscdc.gov.ng


14) Who is the current Speaker of Nigeria House of Representative?

ANSWER: Yakubu Dogara


15) what is the Current population of Nigeria?

ANSWER: 183 million 


16). The last colonial governor general of Nigeria is?

ASWER: James Robertson 


17). Who was the first military president of Nigeria ?

ANSWER: Ibrahim Babangida

Nigeria Airforce Current Affairs Past Questions and Answers (NAF Test/Exam)

18). what system of government do Nigeria practice?

ANSWER: Federalism



19). The Northern and Southern protectorate was amalgamated in? ANSWER: 1914



20). Who is the first Nigeria airforce female pilot?

ASWER: Cadet Blessing Liman


21). Who was the first President of Nigeria?

ASWER: Dr. Nnamdi Azikiwe


22). Who was the first Military Head of State in Nigeria?

ASWER: Gen. JTU. Aguiyi Ironsi


Download Nigerian Air Force (NAF) Past Questions and Answers

Finally, More Coming Soon - Aptitude test Current Affairs Nigeria Airforce. Download Nigerian Air Force (NAF) Past Questions and Answers.


Share on Google Plus

Declaimer - Unknown

The publications and/or documents on this website are provided for general information purposes only. Your use of any of these sample documents is subjected to your own decision NB: Join our Social Media Network on Google Plus | Facebook | Twitter | Linkedin

READ RECENT UPDATES HERE